Een plan, waar ik op mijn volkstuinvereniging samen met een aantal mensen mee bezig ben om ook anderen te laten genieten van deze mooie plek, in combinatie met een interview met Jelmer Mommers, schrijver van het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen – Onze toekomst op een steeds warmere aarde, bracht me bij iets groters.

,Maak nooit de fout te denken dat je een eiland bent’, zegt hij in het interview. ,We zijn allemaal met elkaar verbonden”, aldus Mommers.

Ik denk dat mensen natuur om zich heen nodig hebben, om de verbondenheid met elkaar, met de natuur en de aarde te voelen en te zien, om zich onderdeel van het grotere geheel te voelen.

Er wordt al lang over gesproken (ik kan me herinneren dat ik in de jaren ’70 op de lagere school een werkstuk maakte over natuur in de stad), maar het is nog steeds geen ‘common sense’.

Er is volgens mij veel meer mogelijk om de natuurwaarde én beleving in de stad te verbeteren. In onderstaande video schets ik mijn droom. De komende maanden ga ik dit idee verder onderzoeken en uitwerken.

Hoe mooi zou het zijn als de natuur tot in de huizen van mensen kan doordringen?

INTERESSANT?

Schrijf je dan hier in. Dan krijg je (maximaal één keer per 2 weken) mijn blog/vlog als eerste rechtstreeks in je mailbox. Wel zo makkelijk!

En deel vooral dit bericht via je eigen Social Media. Dat kan gemakkelijk met de deelknoppen hieronder!

MEER LEZEN: