Over mij

overbuitenpadenlaurienweb

Als kind twijfelde ik tussen drie beroepen: juf, boswachter en/of schrijfster.

En nu ben ik het alle drie (zo ongeveer) en eigenlijk nog meer!

Niet dat het een rechte weg die me hierheen bracht. Het was een slingerende route over bergen en dalen, waarbij ik vele zijwegen in ben gegaan en weer op mijn schreden ben teruggekeerd…

Vroeger was ik heel veel met en in de natuur bezig. Ik vond het leuk om dingen te ontdekken en leren. Ik raadpleegde mijn natuurencyclopedie of ging naar de bieb. En ik had een natuurclub voor kinderen in de buurt (en mijn zusjes die ik verplicht lid had gemaakt 😕 ). Ik ging langs de huizen om geld in te zamelen voor het tropisch regenwoud.

Na de middelbare school was mijn plan in Wageningen bosbouw te studeren en daarna boswachter, of zoiets, te worden. Maar na de eerste colleges liep het al weer helemaal anders.

Ik besloot dat een andere studie me meer kans op een baan bood dan Bosbouw, en ben toen geswitcht naar Tuinbouw. Nog wel veel natuur en milieu erin: biologische bestrijding, milieuschade door de land- en tuinbouw.

Dat werd ook de rode draad voor de 20 jaar daarna: het snijvlak van land- en tuinbouw en natuur en milieu. Eerst in het beleid en projectleiding, daarna in de journalistiek.

De liefde voor de natuur en de drang de ‘wereld te verbeteren’, werden er niet minder door. In mijn vrije tijd deed ik vrijwilligerswerk in het natuurbeheer en werd gids bij IVN .

Maar ik wilde meer. In 2009 heb ik mijn vaste baan opgezegd en ging ik weer terug naar mijn eerste liefde,  natuur en milieu. Ik liet me omscholen in de natuur- en milieueducatie bij Landstede in Zwolle.

Daarna ben ik met mijn eigen bedrijf begonnen. In eerste instantie richtte ik me vooral op het ontwikkelen van routes en speurtochten (om zo met de natuur en de wereld om hen heen te verbinden). Later ben ik me meer op ‘echte’ educatie gaan richten.

Zo help ik al vier jaar mee met de organisatie en begeleiding van de Scholendagen in de Haarlemmerhout, dit jaar (2019) deed ik ook de projectleiding en coördinatie. Via Ecokids begeleid ik diverse naschoolse natuurclubs en kookclubs. En ook ben ik via Ecokids invaldocent voor schooltuinen in Amsterdam. Erg mooi werk, om met kinderen samen te tuinieren en allerlei dingen over de natuur en het leven te ontdekken.

Tenslotte geef ik al ruim vijf jaar via Natuur is een feest, kinderfeestjes in de natuur. Ik vind het altijd erg leuk om origineel en spannend feestje te bedenken, waar de kinderen lekker puur in contact komen met de natuur en er ‘stiekem’ wat van opsteken.

Verder werk ik voor NME Haarlem (lees daar hier meer over) en de gemeente Lansingerland. Wil je weten wat anderen over me zeggen, kijk dan bij de referenties.

In mijn contacten met gemeenten en andere organisaties heb ik ervaren dat er vaak veel mooie ideeën voor duurzame educatie en -activiteiten zijn, maar geen geld. Daarom help ik je ook graag om (op basis van no cure no pay) je idee uit te werken en er financiering voor te zoeken.

Zo ben ik op dit moment (najaar 2019) bezig met plannen om via Ecokids ook naschoolse activiteiten in Haarlem aan te bieden en daar financiering voor te zoeken. Ik merk dat ik door mijn wetenschappelijke achtergrond, en mijn ervaring in projectleiding, beleid én praktijk, je hiermee goed kan helpen. Zodat we samen kunnen werken aan een duurzame wereld.

Spreekt dit je aan? Bel of mail me dan, ik kom graag bij je langs!

Laurien van der Vaart

06-50555821

laurienvandervaart@gmail.com

 

 

Inspiratie en ideeën

Faceboook

Social Media

Volg mij ook op:

Meest recente berichten