projecten - Buitenpaden

Projecten

Educatieprojecten, projectleiding en fondsenwerving

Naast de kleinere educatie-activiteiten help ik organisaties ook met de projectleiding en fondsenwerving voor grotere projecten.

Zo werk ik al sinds 2016 mee aan de Scholendagen in de Haarlemmerhout, een initiatief van Stichting De Houten Haarlemmer.  Vanaf 2019 doe ik ook de coördinatie en projectleiding.

Tijdens de scholendagen komen twee weken lang, elk dagdeel één tot twee klassen naar de Haarlemmerhout. Ze gaan op stap met koning Lodewijk Napoleon door de
Hout, gaan muziek maken en doen allerlei opdrachten rondom natuur en duurzaamheid waarbij het zelf doen en beleven centraal staat. Er is een pauze waarbij duurzaam en gezond eten en drinken wordt aangeboden.

Sinds 2017 zijn al deze opdrachten en activiteiten onderdeel van een speurtocht door de Haarlemmerhout, waarbij de antwoorden leiden tot ‘geheime codes, waarmee met behulp van horizontale en verticale coördinaten de schat gevonden kan worden. Per jaar maken op deze manier zo’n dertig groepen 7 kennis met de Haarlemmerhout.

Voor de scholendagen regel ik de aanmeldingen van de scholen, het vervoer van de kinderen door vrijwilligers van het NZH-vervoermuseum, kramen, wc’s, gescheiden afval etc.  Ook ben ik verantwoordelijk voor het inhoudelijke gedeelte met de speurtochtopdrachten en het schatzoeken.

Daarnaast ben ik actief met het opzetten van Ecokids-activiteiten in Haarlem. Ik doe ook de werving van fondsen en subsidies voor deze activiteiten. Op deze manier kon in Haarlem-Oost (in samenwerking met Dock) en in de Rozenprieel (in samenwerking met Haarlem Effect) twee natuurclubs organiseren. 

Voor de activiteiten in Haarlem-Oost is inmiddels financiering om dit in 2022 voort te zetten, voor de Rozenprieel zijn er waarschijnlijk ook mogelijkheden. Lees hier meer over natuurclubs.

Tenslotte kan ik mijn kennis over de natuur ook inzetten in andere projecten. Zo hielp in de gemeente Lansingerland met het inventariseren van de planten in de bermen. Het idee was om op deze manier inzicht te krijgen in de effecten van een ander, meer natuurlijk, maaibeheer.