Damherten op TikTok en een cadeautje - Buitenpaden

Damherten op TikTok en een cadeautje

,, Ze doen alsof ze nog nooit een hert hebben gezien’’, zegt de verbaasde moeder tegen de vader. Het gaat over hun tienerkinderen die druk in de weer zijn om de damherten op hun mobieltjes vast te liggen.  Wie weet  staan ze ondertussen  wel op TikTok.

Ik werd blij van dit tafereel, toen ik laatst aan het wandelen was in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

De tieners genieten zichtbaar van de damherten die met hun imposante geweien schuin naar beneden onverstoorbaar staan te grazen terwijl hun gezin langsloopt. En om zichzelf een houding en alibi te geven, leggen ze de herten vast om ze later met de wereld te delen.

En ik werd ook een beetje geïrriteerd, door het oordeel dat ik in de stem van de moeder hoorde. ‘Als je eenmaal een hert hebt gezien, hoor je er de volgende keer niet van onder de indruk te zijn’, leek haar boodschap.

Maar zo werkt het gelukkig niet. Wilde dieren, en de rest van de natuur, blijft fascineren. Gelukkig geldt dat voor veel mensen, en zeker voor kinderen. Het is een gave en voorrecht als je alles kan zien alsof het de eerste keer is dat je het ziet.

Dan valt er zoveel te verwonderen en te genieten. En het gekke is, je ziet ook méér.

Die verwondering opwekken, dat is één van de superkrachten van de natuur. Waardoor kinderen en grote mensen weer ‘tot leven’ komen.

En daarom heb ik een cadeautje voor jou. Dat zit in deze video..

Op deze pagina kan je het eBook downloaden.

Hopelijk kan je met dit cadeau  kinderen om je heen blij mee maken. Het is vooral bedoeld voor mensen die vanuit hun beroep met kinderen werken, maar je haalt er vast ook iets uit als je alleen met je eigen (klein)kinderen te maken hebt.

‘Stiekem’ is dit eBook voor een deel al een voorproefje voor een traject voor BSO’s (Buitenschoolse Opvang), dat ik aan het ontwikkelen ben. Zie lees daar meer over in mijn vorig blogbericht

Nog even geduld, in februari hoor je daar meer over.  Ik hou je natuurlijk op de hoogte!

Ik wens je hele fijne feestdagen en een mooi 2023 toe!

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments