Voorbeelden

Ik laat kinderen en volwassenen de natuur ontdekken en laat ze ervaren dat wij als mensen ook gewoon onderdeel zijn van de de levende aarde, waar we goed voor moeten zorgen.

Dit doe ik door het geven van (gast)lessen, excursies en het ontwikkelen van educatiemateriaal en -activiteiten. Op een creatieve manier verbind ik verschillende werelden met elkaar: natuur en duurzaamheid, eten en duurzaamheid, beleid en praktijk, leren en spelen. Waarbij volwassenen en kinderen worden uitgedaagd om ze veel mogelijk zelf te doen, zelf te ervaren en te ontdekken.

Een mooi voorbeeld daarvan is organisatie en uitvoering van de Scholendagen in de Haarlemmerhout. Ik werk daar sinds 2016 aan mee, en sinds 2019 ben ik ook verantwoordelijk voor de organisatie en projectleiding.

Natuur en duurzaamheid zijn in deze activiteit als centraal thema verweven. Zodat de kinderen op een luchtige, maar wel serieuze manier, worden uitgedaagd om zelf over duurzaamheid en hun rol in de wereld na te denken. Lees er op mijn blog meer over (Duurzaam en gezond geen probleem voor kinderen, duurzaamheid leuk en luchtig)

Voor NME Haarlem bedacht en maakte ik een speelse activiteit in de tropische kas voor (groot)ouders en kinderen. Tot voor kort werd de kas slechts gebruikt als decor voor workshops, lezingen en bijeenkomsten, maar werd er weinig aandacht geschonken aan de tropische gewassen zelf. Ik maakte 8 verschillende boodschappen- en receptenlijstjes waarbij 28 producten uit de tropen en subtropen aan bod komen. Daarnaast wordt per ingrediënt, ook de niet-tropische, het effect op de wereld aangegeven. Dit is een totaalscore samengesteld uit effect op klimaatverandering, biodiversiteit, landgebruik, watergebruik, dierenwelzijn en mensenrechten. Lees er op mijn blog meer over.

Hieronder vind je nog meer meer voorbeelden. Bel me gerust (06-50555821) of neem op een andere manier contact op als je meer wil weten.

Buitenles

Voor de Stichting de Houten Haarlemmer organiseer en bedenk ik vanaf 2016 de buitenactiviteiten (groep 7). Hieronder zie je enkele voorbeelden van deze lessen. Klik op de plaatjes om er meer van te zien.

 

Binnenles

Borden

Dit (fictieve) bord voor bij een hessenweg, heb ik ontworpen in een workshop van het symposium ‘Samen voor Natuur: effectieve natuurmarketing’, door Hogeschool Van Hall Larenstein op 16 november 2017 georganiseerd. Lees hier een impressie.

 

 

 

buitenactiviteiten

Ik ontwikkelde de volgende spellen en downloads voor buitenactiviteiten. Klik op de plaatjes om er meer van te zien.

   
 
   

Apps en games

Met bijvoorbeeld App Tourtodo of Ojoo kan ik een speurtocht of game maken. Denk je aan een audiotour, dan is izi.travel wellicht wat voor jullie. Zie voorbeelden hieronder.  Klik op de plaatjes om er meer van te zien.

 

IMG_1364

Speurtochten

Klik op de plaatjes om er meer van te zien.

kvoorkanteddiedeeend evelienegel IMG_1364

Fiets- en wandelroutes

Klik op de plaatjes om een route helemaal te bekijken.

kvoorkantvestinghellevoetsluis duikindegeschiedenis belevenisroutemetverhaalvbelswout
belevenisroutemetverhaalvbl belevenisroutemetverhaalvbnachtegaal belevenisroutemetverhaalvbw

 

proefdestreeknoord proefdestreekzuid

Vragen? Adviesgesprek? Neem contact op!

Wil je een gratis adviesgesprek om te kijken wat er bij jullie mogelijk is?  Ik kom graag bij je langs! Neem dan even contact op via 06-50555821 of via buitenpaden@gmail.com

Inspiratie en ideeën

Faceboook

Social Media

Volg mij ook op: