Voorbeelden

Ik vertaal duurzame beleidsdoelen naar praktische activiteiten. Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe opzet voor de Scholendagen in de Haarlemmerhout. Sinds 2018 is duurzaamheid als centraal thema verweven in alle activiteiten.Zodat de kinderen op een luchtige, maar wel serieuze manier, worden uitgedaagd om zelf over duurzaamheid en hun rol in de wereld na te denken. Lees er op mijn blog meer over (Duurzaam en gezond geen probleem voor kinderen, duurzaamheid leuk en luchtig)

Een ander voorbeeld is de opdracht die ik nu uitvoer voor de gemeente Lansingerland. In mei en juni heb ik, samen met 2 collega’s van de gemeente, de bermen geïnventariseerd op begroeiïng (grassen, kruiden, etc.).

Het doel daarvan is te bekijken hoe de bermen er nu bij staan (na enkele jaren van aangepast beheer) en te bekijken hoe de bermen nog kruidenrijker zouden kunnen. Op dit moment ben ik de stand van zaken en mogelijke nieuwe maatregelen voor de bermen op een rijtje aan het zetten. 

Voor NME Haarlem bedacht en maakte ik een speelse activiteit in de tropische kas voor (groot)ouders en kinderen. Tot voor kort werd de kas slechts gebruikt als decor voor workshops, lezingen en bijeenkomsten, maar werd er weinig aandacht geschonken aan de tropische gewassen zelf. Ik maakte 8 verschillende boodschappen- en receptenlijstjes waarbij 28 producten uit de tropen en subtropen aan bod komen. Daarnaast wordt per ingrediënt, ook de niet-tropische, het effect op de wereld aangegeven. Dit is een totaalscore samengesteld uit effect op klimaatverandering, biodiversiteit, landgebruik, watergebruik, dierenwelzijn en mensenrechten. Lees er op mijn blog meer over.

Hieronder vind je nog meer meer voorbeelden. Bel me gerust (06-50555821) of neem op een andere manier contact op als je meer wil weten.

Buitenles

Voor de Stichting de Houten Haarlemmer organiseerde ik in 2016 en 2017 buitenactiviteiten en lessen voor groep 7. Hieronder zie je enkele voorbeelden van deze lessen. Klik op de plaatjes om er meer van te zien.

Binnenles

Borden

Dit (fictieve) bord voor bij een hessenweg, heb ik ontworpen in een workshop van het symposium ‘Samen voor Natuur: effectieve natuurmarketing’, door Hogeschool Van Hall Larenstein op 16 november 2017 georganiseerd. Lees hier een impressie.

 

 

 

buitenactiviteiten

Ik ontwikkelde de volgende spellen en downloads voor buitenactiviteiten. Klik op de plaatjes om er meer van te zien.

   
 
   

Apps en games

Met bijvoorbeeld App Tourtodo of Ojoo kan ik een speurtocht of game maken. Denk je aan een audiotour, dan is izi.travel wellicht wat voor jullie. Zie voorbeelden hieronder.  Klik op de plaatjes om er meer van te zien.

 

IMG_1364

Speurtochten

Klik op de plaatjes om er meer van te zien.

kvoorkanteddiedeeend evelienegel IMG_1364

Fiets- en wandelroutes

Klik op de plaatjes om een route helemaal te bekijken.

kvoorkantvestinghellevoetsluis duikindegeschiedenis belevenisroutemetverhaalvbelswout
belevenisroutemetverhaalvbl belevenisroutemetverhaalvbnachtegaal belevenisroutemetverhaalvbw

 

proefdestreeknoord proefdestreekzuid

Vragen? Adviesgesprek? Neem contact op!

Wil je een gratis adviesgesprek om te kijken wat er bij jullie mogelijk is?  Ik kom graag bij je langs! Neem dan even contact op via 06-50555821 of via buitenpaden@gmail.com

Inspiratie en ideeën

Faceboook

Social Media

Volg mij ook op:

Leuk dat je er was! Zullen we contact houden?

Ik vond het erg leuk dat je op mijn website hebt rondgekeken. Ik zou het fijn vinden om contact met je te houden. Jij ook?

Sluiten

Als je hieronder je naam en mailadres invult, krijg je (maximaal 1x per week) inspiratie in je mailbox. En mocht het je toch niet inspireren (wat ik natuurlijk niet hoop), dan kan je altijd weer gemakkelijk uitschrijven.

Ik gebruik je gegevens alleen om je maximaal één keer per week te mailen over mijn blog of vlog. Lees ook mijn privacyverklaring: https://buitenpaden.nl/privacy-verklaring/