Voorbeelden

Ik vertaal duurzame beleidsdoelen naar praktische activiteiten. Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe opzet voor de Scholendagen in de Haarlemmerhout. In de editie van 2018 wordt duurzaamheid als centraal thema verweven in alle activiteiten.

Net zoals in andere jaren is er een schatzoektocht, maar de opdrachten en activiteiten hebben nu allemaal een ‘link’ met duurzaamheid te maken. Zodat de kinderen op een luchtige, maar wel serieuze manier, worden uitgedaagd om zelf over duurzaamheid en hun rol in de wereld na te denken. Binnenkort vertel ik daar op mijn blog meer over!

Een ander voorbeeld is de opdracht die ik nu uitvoer voor de gemeente Lansingerland. In mei en juni heb ik, samen met 2 collega’s van de gemeente, de bermen geïnventariseerd op begroeiïng (grassen, kruiden, etc.).

Het doel daarvan is te bekijken hoe de bermen er nu bij staan (na enkele jaren van aangepast beheer) en te bekijken hoe de bermen nog kruidenrijker zouden kunnen. Op dit moment ben ik de stand van zaken en mogelijke nieuwe maatregelen voor de bermen op een rijtje aan het zetten.

Op deze manier werk ik aan een verbinding tussen de praktijk (het daadwerkelijk beheer van de bermen, meestal uitbesteed aan aannemers) en de ambitie van de gemeente om te zorgen dat er meer kruiden in de bermen komen, om zo de kwaliteit voor flora en fauna en voor de burgers te verhogen.

Op deze pagina vind je nog meer meer voorbeelden, vooral op het gebied van educatie. Bel me gerust (06-50555821) of neem op een andere manier contact op als je meer wil weten.

Buitenles

Voor de Stichting de Houten Haarlemmer organiseerde ik in 2016 en 2017 buitenactiviteiten en lessen voor groep 7. Hieronder zie je enkele voorbeelden van deze lessen. Klik op de plaatjes om er meer van te zien.

Binnenles

Borden

Dit (fictieve) bord voor bij een hessenweg, heb ik ontworpen in een workshop van het symposium ‘Samen voor Natuur: effectieve natuurmarketing’, door Hogeschool Van Hall Larenstein op 16 november 2017 georganiseerd. Lees hier een impressie.

 

 

 

buitenactiviteiten

Ik ontwikkelde de volgende spellen en downloads voor buitenactiviteiten. Klik op de plaatjes om er meer van te zien.

   
 
   

Apps en games

Met bijvoorbeeld App Tourtodo of Ojoo kan ik een speurtocht of game maken. Denk je aan een audiotour, dan is izi.travel wellicht wat voor jullie. Zie voorbeelden hieronder.  Klik op de plaatjes om er meer van te zien.

 

IMG_1364

Speurtochten

Klik op de plaatjes om er meer van te zien.

kvoorkanteddiedeeend evelienegel IMG_1364

Fiets- en wandelroutes

Klik op de plaatjes om een route helemaal te bekijken.

kvoorkantvestinghellevoetsluis duikindegeschiedenis belevenisroutemetverhaalvbelswout
belevenisroutemetverhaalvbl belevenisroutemetverhaalvbnachtegaal belevenisroutemetverhaalvbw

 

proefdestreeknoord proefdestreekzuid

Vragen? Adviesgesprek? Neem contact op!

Wil je een gratis adviesgesprek om te kijken wat er bij jullie mogelijk is?  Ik kom graag bij je langs! Neem dan even contact op via 06-50555821 of via buitenpaden@gmail.com

Inspiratie en ideeën

Faceboook

Social Media

Volg mij ook op:

Meest recente berichten