Scholendagen Haarlemmerhout: begin met het einde voor ogen - Buitenpaden

Scholendagen Haarlemmerhout: begin met het einde voor ogen

Als je dit leest, dan zijn de Scholendagen in de Haarlemmerhout al begonnen. Bijna een jaar werkte ik aan de voorbereiding ervan.

Een groot evenement waarbij in totaal 1000 basisschoolkinderen (groep 7) een dagdeel in de Haarlemmerhout komen om allerlei leuke activiteiten te doen.

Aan dit project, een initiatief van de Stichting de Houten Haarlemmer, dat dit jaar voor het 35ste jaar wordt georganiseerd, werk ik nu al vier jaar mee. Dit jaar doe ik voor het eerst ook bijna alle voorbereiding.

Het organiseren van zo’n evenement omvat ook allerlei klussen en klussen, waar ik niet direct op zit te wachten, maar die er ook bij horen. Door steeds te blijven beseffen waarvoor ik het doe, blijft dit een hele mooie en leuke klus.

In deze video vertel ik je daar meer over.

Een samenvatting voor als je liever leest:

Bij de voorbereiding van de Scholendagen komen er een heleboel grote en kleine klusjes kijken. Dat merk ik nu ik meewerk als projectleider. Dat kan soms best ook frustrerend zijn.

Zoals deze Ecotoilet. Ze zijn eerst op de verkeerde plek geplaatst, maar nadat ik had gebeld gelukkig op de goede plek gezet, én van een slotje voorzien. Vervolgens zijn ze, waarschijnlijk ’s nachts door beschonken mensen, weer omgegooid. Dus ik moest weer iets regelen om ze rechtop te zetten (toen wist ik nog niet dat dit redelijk simpel was, en dat de vloeistof als het goed is in het reservoir blijft).

Als ik het heel druk heb, zoals bijvoorbeeld afgelopen zomer, dan kan ik wel eens heel gefrustreerd worden van al die kleine klusjes. Ik vergeet dan wel eens waarvoor ik het allemaal doe.

En toen las ik een boek van Stephen Covey, de zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Dit boek gaat over gewoontes van succesvolle mensen. Al eerder raadden mensen het me aan te lezen, maar ik dacht altijd  ‘ja, ja, dat is weer zo’n schreeuwerig Amerikaans boek over succes. Aan mij niet besteed’.

Maar toen weer iemand het er over had, ben ik het toch gaan lezen. En ik heb er veel van opgestoken. Bijvoorbeeld: begin met het einde voor ogen.

Als je begint aan een klus of project: stel je voor dat het al klaar is. Dus ik stelde me telkens weer voor dat er vrolijke kinderen door de Hout rennen en dat er muziek klinkt. Waardoor ik makkelijker over kleine ergernissen heen stap en niet zo snel meer gefrustreerd raak.  En me niet verlies in details….

Ik ben benieuwd of jij dit herkent, of dat jij op een andere manier moed en inspiratie hebt gevonden om met frustratie om te gaan.

INTERESSANT?

Schrijf je dan hier in. Dan krijg je (maximaal één keer per 2 weken) mijn blog/vlog als eerste rechtstreeks in je mailbox. Wel zo makkelijk!

En deel vooral dit bericht via je eigen Social Media. Dat kan gemakkelijk met de deelknoppen hieronder.

MEER LEZEN?

Boek: Stephen Covey, de zeven eigenschappen van effectief leiderschap. online en offline verkrijgbaar bij de boekhandel, ook als ebook.

Blog: Genieten van de herfst

Aanbod: projecten

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Voordat je gaat...vergeet niet je gratis e-book aan te vragen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.