Referenties

Via Stichting Ecokids ben ik invaller op de schooltuinen in Amsterdam. In juni en juli 2018 werkte ik 6 weken op de Blijdestijn-schooltuin.

Hans Laan, educatiemedewerker  ”Laurien heeft  ingevallen voor mijn collega Lucienne. Best pittig om groepen  over te nemen Laurien deed dat op een ontspannen manier. Het organiseren van de materialen had ze ook snel onder de knie en na afloop van een lesdag, toonde ze altijd initiatief  in de zin van: ,,Kan ik nog wat doen?”. Kortom ik heb Laurien ervaren als een prettige inval-collega.’

Voor de Stichting Houten Haarlemmer ontwikkelde en begeleidde ik de speurtocht/schatzoektocht door het bos.

Michael Struis, projectleider: ”De Stichting Houten Haarlemmer organiseert jaarlijks in september de Haarlemse scholendagen in de Hout. Gedurende twee weken bezoeken meer dan 20 scholen het stadsbos. De stichting biedt de leerlingen van groep 7 een gevarieerd programma aan. De afgelopen twee jaar heeft Laurien van der Vaart in opdracht van de stichting het inhoudelijke programma van de scholendagen ontworpen en deels gecoördineerd. Het ging met name om de educatieve opdrachten in het bos, o.a. een speurtocht naar de schat. Laurien werkte zeer nauwkeurig; kon goed met de groepen omgaan en de deelnemers reageerden erg enthousiast. Laurien heeft zowel in 2016 als in 2017 met veel enthousiasme, kennis en inzet een belangrijke rol gespeeld in het succes van de scholendagen.”

Voor resort Città Romana in Hellevoetsluis ontwikkelde ik in 2016 2 routes.

Johan Janzen, parkmanager van Città Romana: ,,Laurien heeft voor ons park 2 routes gemaakt: één stadswandeling door de vesting van Hellevoetsluis en één speurtocht voor gezinnen met kinderen, die overigens ook zeer in de smaak valt bij mensen zonder kinderen. We bieden de route en speurtocht als service voor iedere gast aan, zowel in het Nederlands, Engels als Duits.

We hebben voor Laurien gekozen omdat we haar al kenden van haar blog en haar stappenplan om meer te doen met de omgeving. We waren zelf ook met plannen voor routes bezig, dus ze kwam op het goede moment. Daarnaast is ze enthousiast en ervaren.

Het proces van de ontwikkeling van de routes ging heel soepel. Laurien maakte duidelijke afspraken en leverde snel werk. De routes vallen goed in de smaak bij ons en onze gasten. We zijn ze ook breder gaan verspreiden, zodat er nog meer toeristen plezier aan kunnen beleven.

We zien deze routes als één van de manieren om onze omgeving aan de gasten te ‘verkopen’. Als je kan laten zien wat voor leuke dingen je hier kan beleven, pas dan  valt het kwartje onze kant op.”

 

Logo de VersVoor bungalowpark Landal De Vers in Overloon maakte ik in 2015 6 routes.

Christel van Lieshout, hoofd receptie/waarnemend parkmanager Landal de Vers (17-11-2015): ,,Wat ik  zo leuk vind aan de routes is de achtergrondinfo die Laurien geeft over bedrijven, bezienswaardigheden en de horeca. Hierdoor zijn ze een verrijking van het aanbod, want de routes en kaarten die we al hadden zijn zonder die informatie, of het is meteen een heel boekwerk van de ANWB of VVV. De brochures met de routes van Laurien zijn juist klein en handzaam. Ook prettig dat je bij routes de mogelijkheid hebt ze in te korten. Landal wil graag dat wij bedrijven en streekproducten van de regio laten zien en promoten, waardoor je je onderscheid van de andere parken.  Deze opzet past hier heel goed in.”

” We hebben voor Laurien gekozen omdat zij het park en de omgeving kende en we elkaar kenden. Laurien heeft hier jaren een bungalow gehad. We hebben erg prettig samengewerkt. Wat ze beloofde, kwam ze na en deed ze snel. De routes hebben een heel mooie lay-out, zijn duidelijk en zijn een aanwinst in ons aanbod. Deze opzet van een route hadden we nog niet. Ook de gasten waarderen de routes heel goed, vooral de speurtocht voor de allerkleinsten en de wandeling rond het dorp voor onze oudere doelgroep. Samenvattend: alles is prima bevallen en de routes zijn een verrijking van ons aanbod.”

Voor dertien opdrachtgevers heb ik in 2014 en 2015 een Quick-Scan-rapport opgesteld, waarin zij een indruk kregen welke verhalen en thema’s ze kunnen gebruiken om hun gasten meer van de omgeving te laten genieten en te laten beleven.wandelen met de smartphone, waarvoor ik één van de geinterviewden was.

Klik op het plaatje om het artikel te lezen.

Andere reacties:

Peter Fiedeldij Dop van het Schooltje van Dik Trom (december 2014): Laurien, je bent snel, inventief, creatief en inspirerend. We gaan met je praktische ideeën aan de gang. Leuk dat je het hele Land van Dik Trom onder de loep hebt genomen. Bedankt voor deze service!

t Boshuisje Winterswijk (november 2014): Dank je vriendelijk voor je enthousiaste, enthousiasmerende en inspirerende Quick-Scan-rapport! We gaan er zeker mee aan de slag. Ook je blog is al een tijdje een inspiratiebron. Je enthousiasme en gedrevenheid spreekt uit elk woord. Dank!

Christel van Lieshout van Landal de Vers (december 2014): ‘Erg leuk gedaan! Een receptie-medewerkster die hier al 30 jaar werkt is het aan het lezen, daarna gaan we kijken hoe we het kunnen inzetten. Nogmaals bedankt, een heel mooie toevoeging op onze informatieverstrekking naar de gast.”

Inspiratie en ideeën

Faceboook

Social Media

Volg mij ook op:

Meest recente berichten