Op safari in Amsterdam Nieuwwest - Buitenpaden

Op safari in Amsterdam Nieuwwest

Je hebt niet veel nodig om kinderen de natuur te laten beleven.

Dat realiseerde ik me vorige week weer eens. Ik was in Amsterdam Nieuwwest, met schoolklassen in een klein parkje. Om met hen een safari in het kader van de Wilde Stad (naar aanleiding van de film) te doen.

Ik weet nog dat ik een jaar of vijf geleden in precies hetzelfde parkje was.  Ik was toen net aangesloten bij het natuureducatie-zzp-netwerk van Stichting Ecokids, en ik liep met een ervaren docent mee in de natuurles.

Ik herinner me dat ik toen dacht: ,,dat is toch geen natuur!”. Kinderen peurden wat in de harde, afgetrapte grond, op zoek naar wormen en pissebedden en we hadden twee half tamme konijntjes gezien. Ik vond het maar een schamele bedoening, met de rijke natuurgebieden rondom Haarlem in mijn hoofd.

En nu voelde het bijna alsof ik echt op safari was. Spannend tussen bosjes en brandnetels sluipend, op ontdekkingsreis naar planten en dieren.

Gek hoe mijn blik 180 graden gedraaid was! Vijf jaar geleden vond ik dit park met mijn ‘puur natuur-bril’ op armzalig. Nu vond ik het, met mijn ‘kinderen-beleef-bril’ op fantastisch.

Ik vind het mooi hoe zo’n klein snippertje natuur zo’n groot effect en zo’n grote beleving kan hebben. En echt een groene natuurvonk kan doen overslaan.

Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie.

INTERESSANT?

Schrijf je hier in om telkens (maximaal eens in de twee weken) een mailtje te ontvangen als ik een nieuw bericht heb geplaatst.

En deel dit bericht gerust! Dit kan makkelijk met de knoppen hieronder!

MEER LEZEN?

Blog: natuur bijzaak of hoofdzaak?

Blog: Kinderen steeds meer achter scherm en minder buiten

Blog: Kinderen en bomen: een natuurlijke combinatie

Aanbod: Gastlessen

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Voordat je gaat...vergeet niet je gratis e-book aan te vragen!