Meel maken van eikels....verslavend! - Buitenpaden

Meel maken van eikels….verslavend!

Het is een goed eikeljaar dit jaar. Vooral in parken en bossen heb ik de grond vol eikels gezien. In de duinen verschilt het van plek tot plek. Ik denk dat de eiken daar meer last van droogte hebben gehad.

Op mijn werk bij de naschoolse buiten-opvang Natuurfontein en bij mijn Natuurclub voor de Bredeschool Zuidoost, beide in Amsterdam, heb ik dit jaar veel met deze overvloed aan eikels gedaan.

Kinderen vinden het altijd leuk om eikels te verzamelen, of ze er nu wat mee gaan doen of niet. Maar het leukste is natuurlijk om er wat van te maken. Je kan er natuurlijk van die poppetjes met prikkers van maken. Jonge kinderen vinden het trouwens nog best lastig om de prikkers erin te krijgen.

Een verslavende activiteit vind ik eikelmeel maken. Een collega bij Natuurfontein begon er mee. Ik had wel eens gehoord dat je er wat mee moest doen, om ze eetbaar te maken, maar ik had me er niet zo in verdiept. Nu dus wel!

In dit filmpje kan je zien hoe je van eikels eetbaar eikelmeel maakt. Hier kan je een pdf downloaden met gebruiksaanwijzing en recept. Nu, begin november, liggen er nog steeds veel eikels. Je moet alleen nu een beetje opletten, omdat er al veel beginnen te kiemen, of aan het rotten zijn. Die laten we gewoon liggen.

INTERESSANT?

Schrijf je hier in om telkens (maximaal eens in de twee weken) een mailtje te ontvangen als ik een nieuw bericht heb geplaatst.

En deel dit bericht gerust! Dit kan makkelijk met de knoppen hieronder!

MEER LEZEN?

Blog: Kinderen en bomen: een natuurlijke combinatie

Blog: Genieten van de herfst

Aanbod: Natuurclubs en workshops

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Voordat je gaat...vergeet niet je gratis e-book aan te vragen!