Met een vreemd gevoel zegde ik maandag de kinderen van Natuurfontein gedag. Ik wilde geen volwassen zorgen op ze overplanten, maar ik was in mijn hoofd wel bezig met de algehele lockdown, zoals die tussen de middag naar buiten was gekomen.

De kinderen waren toch beter op de hoogte dan ik dacht want ze zeiden: ‘’ Ja, weet je, we hebben morgen kerstdiner op school want de dag na deze dag is het al vakantie.’’ Kinderen deden de lockdown met deze constatering af en gingen lekker spelen waar ze gebleven waren.

Heerlijk, hoe kinderen op veranderingen reageren. je gewoon bij de feiten houden en doorgaan. Vorige keer schreef ik al hoe ik dagelijks leer van kinderen, en dit is weer zo iets: houd je bij de feiten en ga door waar je mee bezig was.

Toen de vorige lockdown werd aangekondigd, was ik wel een tijdje in de war. Mijn werk bij Natuurfontein, waar ik toen net 2 weken mee was begonnen, veranderde weer helemaal. Andere kinderen, andere collega’s, andere vestiging. En met mijn zzp-bestaan wist het ook niet meer. De ene na de andere klus viel weg en ik zag even geen perspectief.

Deze keer wilde ik anders reageren, bedacht ik me. Wat kan er nog wel? Wat kan ik wel doen?  De dag erna moest ik voor enkele dagen in quarantaine, omdat een collega waar ik mee had gewerkt, positief bleek te zijn.

Nu is binnen zitten voor mijn ‘niet echt mijn ding’, om het maar zachtjes uit te drukken, maar toch ben ik lekker bezig geweest.

Met buurtwandelen de buurt leren kennen

Ik had alle gelegenheid om een plan, wat ik al een tijdje had, verder te gaan uitwerken, namelijk buurtwandelen.

Juist omdat ik niet van binnen zitten houd. En ik denk dat het ook geldt voor al die andere mensen die nu moeten thuiswerken.

Het idee achter buurtwandelen is een platform te maken waarop mensen, te beginnen in Haarlem, in hun eigen buurt enkele leuke routes door hun eigen buurt kunnen vinden, waarmee ze tijdens het thuiswerken en/ of de lockdown even een luchtje kunnen scheppen en in beweging kunnen komen.

Met leuke informatie zodat je ook je eigen buurt, de geschiedenis en de natuur ervan beter leert kennen. En ook een platform waar je andere wandelaars kan vinden. Zodat je niet alleen de buurt zelf, maar ook de bewoners beter leert kennen.

Ik heb nu een eerste route gemaakt, in de video hieronder vind je een impressie, en krijg je een idee met wat ik met een buurtwandeling bedoel.

Ik zou dit idee graag uitwerken met een paar enthousiaste mensen/ondernemers, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat we gezond en blij deze tijden doorkomen.  Want nu samenzijn wordt verboden of ontmoedigd, merken we juist sterker dat we elkaar nodig hebben.

Dus neem gerust contact met me op als je meer wil weten. De website buurtwandelen.nl komt ergens in januari in de lucht. Als je voor die tijd de buurtwandeling zelf een keer wil wandelen, mail me dan even via laurienvandervaart@gmail.com

INTERESSANT?

Schrijf je dan hier in. Dan krijg je (maximaal één keer per 2 weken) mijn blog/vlog als eerste rechtstreeks in je mailbox. Wel zo makkelijk!

En deel vooral dit bericht via je eigen Social Media. Dat kan gemakkelijk met de deelknoppen hieronder!

MEER LEZEN

Hier vind je een PDF met een uitleg over mijn idee van buurtwandelen.