Educatiemateriaal - Buitenpaden

educatie-materiaal

Lesbladen, opdrachten, informatieborden, routes en speurtochten

Ik kan je helpen met het maken van lessen, opdrachten en ander educatief materiaal. 

Zo heb ik voor Stichting Haarlemmer Kweektuin de teksten voor de informatieborden ontwikkeld en maakte ik voor NME Haarlem een speelse opdracht ‘Shoppen in de tropen’. Hierbij gaan (groot)ouders en kinderen in de tropische kas van NME Haarlem op zoek naar ingrediënten voor hun recept, waarbij ze kunnen kiezen tussen verschillende niveaus van duurzaamheid (zie afbeeldingen en filmpje hieronder). 

Ook kan ik je helpen met het maken van instructievideo’s. Dat heb ik bijvoorbeeld gedaan in opdracht van NME Haarlem en Stichting SME, om (in tijden van Corona) de leerkrachten op afstand op weg te helpen met een les met microscopen.

Voor de naschoolse opvang Natuurfontein maak ik elke maand één of meer A4tjes met leuke weetjes en doe-dingen over het groen (plant, boom, paddenstoel) van de bmaand.

Daarnaast maak ik routes en speurtochten. Voor twee bunglawparken (Landal De Vers en Città Romana) ontwikkelde ik verschillende routes en speurtochten. 

Voor het bezoekerscentrum De Kennemerduinen ontwikkelde ik een audiotour (via de app Izitravel, in Nederlands, Engels en Duits).

Voor een buurtcentrum maakte ik een bomenspeurtocht door Haarlem Zuidwest.

Zie hieronder voor een impressie.