Stap voor stap naar duurzame doelen

Ik help je om een pad van duurzame doelen naar praktische uitvoering uit te stippelen. Dat doe ik met:

  • Inventarisatie: bijvoorbeeld van de mogelijkheden of de stand van zaken.
  • Educatie: ik help je met het bedenken en ontwikkelen van educatiemateriaal, concepten en activiteiten.
  • Communicatie: ik help je met je Social Media, (web)teksten, audio, video en apps.

Grote ambities, hoge doelen

We willen graag veel op het gebied van duurzaamheid, klimaatbeleid, natuur en biodiversiteit. De doelen zijn hoog. Dat is ook hard nodig, want er moet veel veranderen om voor ons allen een groene en gezonde toekomst te creëren.

Het is goed dat de doelen hoog zijn, maar vaak worden ze niet of nauwelijks vertaald naar de praktijk. De uitvoering loopt vaak stroef. Eén van de oorzaken is vaak dat beleidsmensen een andere taal spreken dan de praktijkmensen. En je hebt het al druk genoeg met je dagelijkse werk. Je hebt niet de tijd om hier eens rustig over na te denken.

Omdat ik zowel de wereld van het beleid als de wereld van de praktijk goed ken, kan ik goed schakelen tussen deze niveaus en kan ik je helpen stap voor de stap je duurzame doelen wél te bereiken.

Inspiratie en ideeën? Schrijf je hier in!

Ideeën op de plank

Verder help ik je ideeën die al lang op de plank liggen uit te werken naar de praktische uitvoering. Door een breed netwerk aan professionals zorg ik ervoor dat je projecten volgens jouw wensen en de wensen van je organisatie worden uitgevoerd.

Hoe zou het zijn als je je bestaande activiteiten langzaam maar zeker ombouwt om je duurzame doelen te bereiken?

Zonder stress, of enorme investeringen in tijd of geld? En met meer plezier?

Stappenplan

Ik maak, in overleg met jou en je collega’s, een concreet projectvoorstel en stappenplan zodat je precies weet wat ik wanneer voor je ga doen. Natuurlijk hebben we regelmatig tussentijds overleg, zodat we de koers kunnen bijstellen als dan nodig is. En je betaalt natuurlijk pas als je 100% tevreden bent.

Ik help je graag, als betrouwbare partner op de achtergrond. Met mijn gedegen kennis op brede het gebied van duurzaamheid, natuur en (stads)tuinieren. Met mijn ruime creatieve ideeën en jarenlange ervaring in de communicatie.

Boodschapper tussen beleid en praktijk

De Griekse god Hermes vloog als boodschapper tussen de goden en de mensen. Detail uit prent uit 17e eeuw, Rijksmuseum.

De Griekse god Hermes was de boodschapper van de goden. Om snel tussen de goden- en de gewone wereld heen en weer te vliegen, had hij vleugels aan zijn voeten en aan zijn helm.

Ik zie me mezelf ook als een boodschapper, niet dat ik denk dat ik goddelijk ben, trouwens. Ik zie mezelf als een boodschapper beleid en praktijk. Op mijn virtuele vleugels vlieg ik heen en weer, om zo te komen tot een duurzame wereld. Want ik ben er van overtuigd dat er veel meer plannen en ideeën het verdienen om uitgewerkt te worden.

Spreekt je dit aan? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik werkte eerder voor o.a. het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen en Stichting Houten Haarlemmer. Via de stichting Ecokids werk ik o.a. als invaldocent op schooltuinen in Amsterdam. Voor diverse bungalowparken en campings maakte ik tientallen routes en speurtochten. Kijk hier wat anderen over mij zeggen.

 

 

 

 

Inspiratie en ideeën

Faceboook

Social Media

Volg mij ook op:

Meest recente berichten