Over mij

overbuitenpadenlaurienwebIk ben Laurien van der Vaart en Buitenpaden is sinds 2012 mijn bedrijf. Ik werk samen met verschillende professionals voor bijvoorbeeld vormgeving, illustratie, beeld, digitale toepassingen, video en audio.

Met Buitenpaden wil ik zo veel mogelijk mensen, kinderen en volwassenen, verbinden met de wereld om hen: onze natuur, onze cultuur en onze aarde. Zodat ze anders gaan denken en duurzamer gaan handelen.

Dat doe ik door het ontwikkelen van materiaal, lessen en activiteiten waarin mensen uitgedaagd worden om zelf dingen te ontdekken.

Zodat een vonkje van verwondering overspringt over al dit moois. Waardoor ze daarna anders naar hun omgeving kijken, en zich meer bewust worden van de bijzondere plek waar we leven. En daardoor duurzamer gaan handelen.

Het gaat mij om de verbinding, niet zozeer om de kennis. Ik geloof erin dat als die verbinding er is, de benodigde kennis vanzelf komt.

Als kind was ik al heel veel met natuur bezig. Ik vond het leuk om dingen daarover te ontdekken en leren. Ik raadpleegde mijn natuurencyclopedie of ging naar de bieb. Maar ik ging ook langs de huizen om geld in te zamelen om het tropisch regenwoud te redden.

Boswachter worden werd mijn droom. Het was dus best logisch dat ik naar Wageningen ging om bosbouw te studeren. Daarna liep het allemaal anders. Ik switchte naar tuinbouw en werkte 20 jaar op het snijvlak van land- en tuinbouw en natuur en milieu.

Maar de liefde voor de natuur is altijd gebleven. Ik wandelde en fietste, zette me in voor het vrijwillig natuurbeheer en werd vrijwillig gids bij het IVN.

In 2009 hakte ik de knoop door, en ging weer terug naar mijn eerste liefde, de natuur. Ik liet me omscholen in de natuur- en milieueducatie bij Landstede in Zwolle. Daarna ben ik met mijn eigen bedrijf begonnen. In eerste instantie richtte ik me vooral op het ontwikkelen van routes en speurtochten voor campings en bungalowparken.

Later zijn daar ook andere doelgroepen en opdrachten bijgekomen. Nu ben ik weer terug waar het begonnen is: is wil mensen uitdagen en verleiden om zelf de natuur en hum omgeving te ontdekken.

Wil je een gratis en vrijblijvend gesprek hoe ik jullie met je educatie of communicatie zou kunnen helpen? Ik kom graag bij je langs. Neem  contact met me op via 06-50555821 of buitenpaden@gmail.com.

 

Faceboook

Social Media

Volg mij ook op:

Meest recente berichten