Over mij

overbuitenpadenlaurienwebIk ben Laurien van der Vaart en Buitenpaden is sinds 2012 mijn bedrijf. Ik werk samen met verschillende professionals voor bijvoorbeeld vormgeving, illustratie, beeld, digitale toepassingen, video en audio.

Met Buitenpaden wil ik zo veel mogelijk mensen het mooie van de omgeving laten zien. Want er is buiten zoveel te ontdekken, maar je ziet het vaak niet meteen.

Als kind was ik al het liefst buiten, in de natuur. Ik vond het leuk om dingen daarover te ontdekken en leren. Ik raadpleegde mijn natuurencyclopedie of ging naar de bieb.

Met de komst van internet is er helemaal een onuitputtelijke bron van informatie ontstaan.

Ik word nog iedere dag verrast met nieuwe ontdekkingen! Dat is natuurlijk leuk voor mij, maar wat ik belangrijker vind: altijd als ik dit deel met anderen, bijvoorbeeld met vrienden en familie en als natuurgids voor het IVN, zijn die net zo verrast als ik.

Ik vind het daarom heel erg jammer dat veel van deze dingen verborgen blijven voor de ‘gewone’ recreant of toerist.

Mijn drijfveer is dat ik deze verborgen bijzonderheden wil delen met zoveel mogelijk mensen. Zodat die mensen nog veel meer van de omgeving kunnen genieten.

En dat er bij al die mensen een vonkje van verwondering overspringt over al dit moois. Waarna ze dit soort dingen overal gaan zien, en zich meer bewust worden van de bijzondere plek waar we leven.

Dit is één deel van mijn verhaal

Het andere deel is dat ik bijna tien jaar lang een bungalow op het bungalowpark van Landal De Vers in Overloon had.  En omdat ik daarmee ook automatisch lid werd van de Vereniging van Eigenaren, maakte ik het wel en wee van het park van dichtbij mee, de sector in het klein.

Ik zag hoe het park werd uitgebreid met nieuwe luxere bungalows. En hoe het steeds lastiger werd om de bezetting van de oudere huisjes op peil te houden.

Het rendement voor de oudere huisjes kelderde naar of onder nul. Gasten gingen meer klagen over kapotte onderdelen, slechte schoonmaak en andere praktische onvolkomenheden. Tegelijkertijd ligt dit park in een prachtige, unieke omgeving. Waar de gasten volgens mij nog veel te weinig van genoten.

Ik zag daar dat veel mensen meer van de omgeving wilden zien en weten, maar vaak niet goed wisten hoe ze dat moesten doen. Ze gingen bij de receptie langs voor tips.

Veel werd er nog niet mee gedaan. Je kon een kopietje met de route van de paaltjeswandelingen kopen en er lagen twee fietskaarten met knooppunten.

 

Twee ervaringen, één idee

Deze ervaringen kwamen in mijn hoofd samen in één idee: de omgeving als instrument. Om de gasten meer te laten genieten en beleven, waardoor ze meer tevreden zijn over hun vakantie. Waarmee parken meer tevreden gasten en meer gasten kunnen krijgen. En waarmee je kan laten zien hoe bijzonder een plek is.

Ondertussen heb ik mijn recreatiebungalow verkocht, maar ik heb wel zes mooie routes voor dit park mogen ontwikkelen  die bijdragen aan de tevredenheid van de gasten (zie referenties).

Voordat ik met dit idee begon, heb ik ruim twintig jaar gewerkt als projectleider en redacteur op het snijvlak van natuur/milieu en land- en tuinbouw.

Vandaar dat ik snel vlotte teksten kan schrijven en helder ingewikkelde zaken kan uitleggen. Dit komt nu van pas bij het schrijven van teksten over wat er allemaal in de omgeving te zien en te beleven valt.

Wil je een gratis adviesgesprek over de mogelijkheden op jouw locatie? Ik kom graag bij je langs. Neem  contact met me op via 06-50555821 of buitenpaden@gmail.com.

Faceboook

Social Media

Volg mij ook op: